Εύκολες συνταγές

Συνταγή για διαβολικά αυγά

Σχετικά με τη συνταγή

Τα διαβολικά αυγά είναι ένα κλασικό ορεκτικό και αγαπημένο πάρτι που δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα. Αυτές οι απολαυστικές λιχουδιές σε μέγεθος μπουκιάς γίνονται αφαιρώντας τους κρόκους των βρασμένων αυγών, ανακατεύοντάς τους με μια αλμυρή γέμιση στη συνέχεια επιστρέφοντας το μείγμα πίσω στα ασπράδια των αυγών. Το αποτέλεσμα είναι μια κρεμώδης, πικάντικη και ελαφρώς πικάντικη απόλαυση που σίγουρα θα ευχαριστήσει κάθε πλήθος.

Συστατικά

Δείτε τι θα γίνει για να φτιάξετε αβγά:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Ποσότητα
Συστατικό

6
Μεγάλα αυγά

3 κουταλιές της σούπας
Μαγιονέζα

1 κουταλιά της σούπας
μουστάρδα Ντιζόν

1 κουταλάκι του γλυκού
Λευκό ξύδι

1/4 κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι

1/4 κουταλάκι του γλυκού
Μαύρο πιπέρι

Πάπρικα
(για γαρνιτούρα)

Φρέσκα βότανα
(για γαρνιτούρα)

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτήν την εξαιρετική συνταγή, συγκεντρώστε τα παρακάτω εργαλεία και συστατικά:

  • Μεγάλη γλάστρα
  • Μπολ γεμάτο με παγωμένο νερό
  • Πανίδα κοπής
  • Μαχαίρι
  • Σατέλα
  • Σουρητήρι
  • Μπολ ανάμειξης
  • Χτυπήστε με σύρμα ή πιρούνι
  • Σακούλα κουταλιού ή σωληνώσεων (για γέμιση)
  • Πιατέλα σερβιρίσματος

Προετοιμασία

  1. Το ταξίδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και καλύψτε τα με νερό.
  2. Φέρτε το νερό να βράσει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  3. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 9-12 λεπτά.
  4. Όσο ψήνονται τα αυγά, ετοιμάζονται ένα παγωμένο σε ένα μπολ γεμάτο με κρύο νερό και πάγο.
  5. Μόλις ψηθούν τα αυγά, μεταφέρονται προσεκτικά στο παγόλουτρο χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα.
  6. Αφήστε τα αυγά στο παγόλουτρο για περίπου 5 λεπτά να κρυώσετε και να σταματήσετε τη διαδικασία μαγειρέματος.
  7. Χτυπήστε απαλά κάθε αυγό σε μια σκληρή επιφάνεια για να σπάσει τον κέλυφο και, στη συνέχεια, αφαιρέστε τον κέλυφο κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό.
  8. Κόψτε τα καθαρισμένα αυγά στη μέση κατά μήκος και αφαιρέστε προσεκτικά τους κρόκους.
  9. Το ένα τους κρόκους σε ξεχωριστό μπολ και αφήστε τα ασπράδια στην άκρη.
  10. Πολτοποιήστε τους κρόκους με ένα πιρούνι μέχρι να γίνουν εύθρυπτοι και να ενωθούν καλά.
  11. Προσθέστε μαγιονέζα, μουστάρδα Dijon, λευκό ξύδι, αλάτι και μαύρο πιπέρι στους πολτοποιημένους κρόκους.
  12. Ανακατέψτε τα πάντα μαζί μέχρι να γίνουν λείο και κρεμώδες.
  13. Βάλτε το μείγμα των κρόκων με ένα κουτάλι ή με σωλήνωση στα κενά ασπράδια.
  14. Γαρνίρετε κάθε αυγό με λίγη πάπρικα και μερικά φρέσκα βότανα για επιπλέον γεύση και οπτική γοητεία.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για τα αυγά είναι περίπου 20 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει το βράσιμο και την ψυχή των αυγών, το ξεφλούδισμα, την προετοιμασία της γέμισης και τη συναρμολόγηση των σατανικών αυγών.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

  • Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε αυγή ηλικία τουλάχιστον μία εβδομάδα για ευκολότερο ξεφλούδισμα.
  • Για να κάνετε το γέμισμα των αυγών πιο εύκολα και ακριβείς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια σακούλα σωληνώσεων με στρογγυλή άκρη.
  • Για πιο κρεμώδη υφή, μπορείτε να προσθέσετε λίγη περισσότερη μαγιονέζα στο μείγμα της γέμισης.
  • Μπορείτε να πειραματιστείτε με διάφορα μπαχαρικά ή συστατικά, όπως ψιλοκομμένα τουρσιά, καυτερή σάλτσα ή μπέικον σε κύβους για να προσαρμόσετε τη γεύση των διαβολικών αυγών σας.
  • Κατά το σερβίρισμα, τακτοποιήστε τα αυγά σε μια πιατέλα και γαρνίρετε με επιπλέον φρέσκα μυρωδικά ή πασπαλίζετε με πάρεκα για μια κομψή παρουσίαση.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Ακολουθούν οι διατροφικές πληροφορίες για μία μέρα αβγά (2 μισά):

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
128

Συνολικό Λίπος
10 g

Χοληστερόλη
188 mg

Νάτριο
190 mg

Υδατάνθρακες
1g

Πρωτεΐνη
6g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Τα διαβολικά αυγά μπορούν να σερβιριστούν ως ορεκτικό ή συνοδευτικό. Παραδοσιακά παρουσιάζονται σε πιατέλα με γαρνιτούρα από φρέσκα βότανα ή πασπαλίζουμε με πάπρικα. Για να βελτιώσετε την παρουσίαση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα διακοσμητικό πιάτο σερβιρίσματος ή να προσθέσετε μερικά πολύχρωμα βρώσιμα λουλούδια γύρω από τα αυγά για μια εντυπωσιακή εμφάνιση.

Τα διαβολικά αυγά συνδυάζονται καλά με μια ποικιλία από εναλλακτικές επιλογές, όπως τραγανές μπουκίτσες μπέικον, κομμένο αβοκάντο, μικρές γαρίδες ή ακόμα και λίγο καυτερή σάλτσα για όσους προτιμούν μια επιπλέον ζέστη. Τα σερβίρετε μαζί με μια φρέσκια σαλάτα ή ως μέρος ενός άλειμματος για brunch για να συμπληρώσετε τις γεύσεις των αυγών.

Συνθήκες αποθήκευσης

Τα διαβολικά αυγά είναι καλύτερα να απολαμβάνετε φρέσκα, αλλά εάν έχετε υπολείμματα, αποθηκεύστε τα σωστά για να διατηρήσετε την ποιότητά τους. Το φαινόμενο τα αυγά σε ένα αεροστεγές δοχείο και βάλτε τα στο ψυγείο για έως και 2 ημέρες. Είναι σημαντικό να διατηρείτε κρυφά για να αποτρέψετε την ανάπτυξη βακτηρίων. Θυμηθείτε να χειρίζεστε τα αυγά με καθαρά χέρια και σκεύετε για να διατηρήσετε την ασφάλεια των τροφίμων.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Τα διαβολικά αυγά προσφέρουν πολλά για την υγεία, χάρη στα θρεπτικά συστατικά τους:

  1. Αυγά: Είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας και περιέχει απαραίτητες βιταμίνες και μετάλλα όπως βιταμίνη D, βιταμίνη B12, σελήνη και χολίνη. Παρέχουν επίσης υγιή λίπη που συμβάλλουν στη λειτουργία του εγκεφάλου και τη συνολική ευεξία.

  2. Μαγιονέζα: Ενώ η μαγιονέζα είναι πλούσια σε λιπαρά, μπορεί να καταναλωθεί με μέτρο. Παρέχει μια πηγή υγιών μονοακόρεστων λιπαρών, βιταμίνης Ε και ωμέγα-3 λιπαρών οξέων.

  3. Μουστάρδα Ντιζόν: Η μουστάρδα προσθέτει γεύση στη γέμιση χωρίς να προσθέτει περιττές θερμίδες. Περιέχει αντιοξειδωτικά και μπορεί να βοηθήσει στην πέψη λόγω της περιεκτικότητάς του σε ξύδι.

  4. Λευκό ξύδι: Το ξύδι προσφέρει πιθανά αποτελέσματα για την υγεία, όπως βελτιωμένη πέψη, έλεγχος του σακχάρου στο αίμα και μειωμένα επίπεδα χοληστερόλης.

  5. Φρέσκα βότανα: Το γαρνίρισμα των αυγών με φρέσκα βότανα όχι μόνο βελτιώνει τη γεύση, αλλά προσθέτει και αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και μετάλλα στο πιάτο.

Παρόμοιες συνταγές

Ψάχνετε για παραλλαγές σε αβγά; Ακολουθούν μερικές ιδέες για να δοκιμάσετε:

  1. Πικάντικα διαβολικά αυγά: Προσθέστε ψιλοκομμένα jalapeños ή μια δόση καυτερής σάλτσας στη γέμιση για μια επιπλέον κλωτσιά.

  2. Μπέικον και διαβολεμένα αυγά τσένταρ: Ανακατέψτε τραγανές μπουκίτσες μπέικον και τριμμένο τυρί τσένταρ στο μείγμα των κρόκων για μια αλμυρή ανανέωση.

  3. Διαβολικά αυγά καπνιστού σολομού: Συμπληρώστε τα διαβολικά αυγά με φέτες καπνιστού σολομού και άνηθο για ένα κομψό ορεκτικό.

  4. Διαβολικά αυγά γκουακαμόλε: Συνδυάστε πολτοποιημένο αβοκάντο, χυμό λάιμ και κόλιανδρο με τους κρόκους για να δημιουργήσετε μια κρεμώδη και γευστική γέμιση.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Η κλασική συνταγή με διαβολικά αυγά έχει απολαύσει αμέτρητοι άνθρωποι όλα αυτά τα χρόνια και έχει γίνει δημοφιλής από διάφορες μάγειρες και σεφ. Μερικές αξιοσημείωτες φιγούρες στον γαστρονομικό κόσμο που έχουν μοιραστεί την απόφασή τους για τα διαβολικά αυγά περιλαμβάνουν:

  • Ina Garten: Η αγαπημένη οικοδέσποινα του Food Network “Barefoot Contessa” έχει παρουσιάσει διαβολικά αυγά στις εκπομπές και τα βιβλία μαγειρικής της, προσθέτοντας τη δική της ανατροπή στη συνταγή.

  • Gordon Ramsay: Ο διάσημος σεφ και η τηλεοπτική προσωπικότητα έδειξε την εκδοχή του για τα διαβολικά αυγά, επιδεικνύοντας την τεχνογνωσία και τη δημιουργικότητά του στην κουζίνα.

  • Martha Stewart: Γνωστή για τις δεξιότητές της στο νοικοκυριό και τη διασκέδαση, η Martha Stewart μοιράστηκε συνταγές για διαβολικά αυγά που είναι ταυτόχρονα κομψά και νόστιμα.

Αυτοί οι σεφ και πολλοί άλλοι έχουν εμπνεύσει οικιακούς μάγειρες και επαγγελματίες σεφ να πειραματιστούν με γεύσεις και τεχνικές παρουσίασης όταν φτιάχνουν σατανικά α.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button